Recept

Smulpaj är nog det som är lättast att göra.Kan varieras i det oändliga.


Standardsmulpaj

Skala och kärna ur 4-7 äpplen. Klyfta dem. Fördela dem i pajformen. Strö över lite kanel och ev socker.


2 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl (eller glutenfritt)

0,75 dl råsocker

75 g smör/margarin

Knåda ihop ingredienserna (med en hand som man kan ha engångshandske på). Fördela över äppelbitarna.

Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.


Variant:

2 dl havregryn

1 dl grahamsmjöl

1 tsk kardemumma

3 msk socker

½ krm salt

½ dl rapsolja

1 ägg

Grädda i 15-20 min tills den fått färg (beror på temperaturen).

Denna har jag använt till bär, men kanske funkar till äpple också.

Kardemumman kan bytas mot kanel

Kontaktuppgifter

Tavlefjärden 15

905 96 Umeå

info(bulle)umefrukttrad.se

070-260 88 16





Aktuellt:

april 

Trädgårdsmässan på NOLIA (ej 2020)


april - maj

Tid för vårbeskärning o. ympning


augusti-september

Sommarbeskärning


runt mitten av september 2020

Äpplets dag på olika platser


© Copyright. All Rights Reserved.